Zoutopslagplaatsassen

 
Een opslagplaats voor strooizout klinkt niet meteen spectaculair. De houten constructie van de opslaghal in Assen die in 2014 klaar was en er architecturaal uitspringt, bewijst echter dat het ook op een spectaculaire manier kan.

Het Duitse bedrijf Vetra Betonfertigteilwerke GmbH, een dochter van Holcim (Deutschland) GmbH, droeg bij aan de afwerking ervan. In goede samenwerking met de firma Kuipers Bouwmaterialien uit Veendam en in opdracht van bouwonderneming Geveke Bouw uit Groningen leverde Vetra uit Neermoor voor de opslagplaats 1960 m² dubbelewandplaten en ca. 50 m² plafondplaten.

De nauwe samenwerking met het architectenbureau 24H Architecture uit Rotterdam springt echt in het oog. De prefab-productie moest exact afgestemd worden op de houten constructie. Om een perfecte montage te kunnen garanderen, moesten de Vetra Inhouse-planners de detailplannen van de architecten nauwgezet overnemen. Voor de vergaderruimte in het gebouw werd bovendien een dubbelewandplaat geproduceerd met een door de bouwheer geleverde structuurmatrijs.

Bouwheer:
Rijkswaterstraat en provincie Drenthe


Bouwonderneming:
Geveke Bouw uit Groningen


Leverancier geprefabriceerde betonelementen:
Vetra Betonfertigteilwerke GmbH

  • 1960 m² dubbelewandplaten

  • 50 m² plafondplaten