Van der Valk Hotel, Zwolle


Het Van der Valk Hotel in Zwolle werd in maart 2014 geopend. In opdracht van Kuipers Bouwmaterialien uit Denekamp produceerde Vetra Betonfertigteilwerke GmbH, een dochteronderneming van Holcim GmbH, geprefabriceerde elementen voor de bouw. Bouwonderneming Dura Vermeer (Hengelo) nam de uitvoering voor haar rekening.

Ongeveer 600 m² dubbelewandelementen, ca. 5000 m² Fibo geëxpandeerde kleiwandplaten LC16/18 en ca. 70 meter consoles werden in 2011 en 2012 op amper acht maanden tijd door Vetra gepland en geproduceerd. Geleverd werden ze door Kuipers Bouwmaterialen en Steenhandel B.V..

Door het gebruik van geprefabriceerde betonelementen van Vetra konden de volgende aannemers op de bouwplaats probleemloos en snel verderwerken. In nauw overleg met de werfleider ter plaatse werd een sjabloon gemaakt voor alle buisdoorvoeringen van de volgende aannemers zodat de gewenste uitsparingen/openingen reeds in de Vetra-fabriek in Neermoor met grote nauwkeurigheid geïntegreerd werden. Zo werden in de fabriek al alle inbouwdozen (bijv. voor lichtschakelaars, stopcontacten, internet, tv enz.) ingebouwd zoals aangegeven door de Inhouse-planners.

Het moderne hotel biedt zijn gasten vandaag 178 kamers, 17 vergaderruimtes, een restaurant alsook een modern wellness- en fitnesscenter.


Betrokken bij de constructie

Bouwheer

Van der Valk Hotels & Restaurants

Bouwonderneming

Dura Vermeer

Producten en diensten

Leverancier geprefabriceerde betonelementen

Vetra Betonfertigteilwerke GmbH

600 m² dubbelewandelementen

5000 m² Fibo geëxpandeerde kleiwandplaten LC16/18

70 m consoles