Wildlands Adventure Zoo, Emmen


Voor de nieuwbouw van de zoo in Emmen (Wildlands Adventure Zoo) produceerde en leverde Vetra Betonfertigteilwerke GmbH, een dochteronderneming van Holcim GmbH, in opdracht van Kuipers bouwmaterialen uit Emmen prefab-elementen, wanden en plafonds.

De betonelementen voor het nieuwe zeehonden- en zeeleeuwentheater werden op amper twee maanden tijd gepland, gecontroleerd en in de Vetra-fabrieken van Neermoor en Oldenburg vakkundig en kwaliteitsvol geproduceerd. In totaal produceerde en leverde Vetra 34 tribunetrappen, 400 m² dubbelewanden, 55 meter consoles en 10 m² plafondplaten. Op 18 maart 2016 werd het dierenpark, een van de grootste en belangrijkste van Nederland, door Koning Willem Alexander heropend. Sindsdien volgen de toeschouwers de dierenshows van op de tribunes.

Het bouwproject onderstreept de voordelen en de veelzijdigheid van geprefabriceerde betonelementen. Van woning- over industriebouw tot een tribune in een zoo – geprefabriceerde elementen zijn vaak de efficiëntste oplossing.


Betrokken bij de constructie

Bouwheer

Gemeente Emmen

Bouwonderneming

Volker Wessels N.V.

Producten en diensten

Leverancier geprefabriceerde betonelementen

Vetra Betonfertigteilwerke GmbH

400 m² dubbelewandelementen

34 stuks tribunetrappen

55 m consoles

10 m² plafondplaten